Data 6 - 10 Septembrie

Itinerar

Ziua 1 ( Miercuri, 6 septembrie ): Plecare la ora 4 din Tulcea și 6 din Constanța pe traseul – Varna – Burgas – Malko Târnovo – Derekoy – Kirklareli – Istanbul. Odată ajunși în ISTANBUL ne îndreptăm spre cazare. Timp liber. Cazare în Istanbul, hotel 3*

Ziua 2 (Joi, 7 septembrie): Mic dejun. Timp liber sau opțional împreună cu ghidul local vom face tur pietonal și vom vizita: Palatul Topkapi (reședința sultanilor, actualul Muzeu Național al Turciei, unde se află exponate unice precum sabia Sf. Ștefan cel Mare, Toiagul lui Moise, mâna dreaptă a Sf. Ioan Botezătorul, Turbanul lui Iosif și cel al lui Avraam), locul fostului Hipodrom unde se află: Fântâna lui WILHEM al II – lea, Obeliscul Egiptean, Coloana Șerpuită, Coloana lui Constantin Porfirogenetul. Individual în timpul liber, pot fi vizitate Moscheea Albastră și Catedrala Sf. Sofia. Opțional Croaziera pe Bosfor (15 EURO). După croaziera pe Bosfor, cei care doresc pot participa la o Excursie opțională la Turnul Sapphire și Buyuk Camlica - cea mai înaltă colină din Istanbul (268 m) – (50 EURO) (Turnul Sapphire este cea mai înaltă clădire din Istanbul, un zgârie nori de 238 m. înălțime și 54 de etaje supraterane (mai sunt 10 subterane). Se urcă rapid până la etajul 54 prin intermediul liftului expres unde putem surprinde imagini la 360 de grade asupra vechiului și noului Istanbul extins peste Europa și Asia. Tariful nu include călătoria simulată 4D cu elicopterul SkyRide peste oraș). Opțional - Seară turcească( 55 EURO ) - în timpul cinei, vom viziona un spectacol tradițional turcesc: dansuri turcești, dansuri folclorice și muzică tradițională. Servicii incluse: transport, cina cu băuturi alcoolice și non-alcoolice incluse, spectacol). Cazare în Istanbul, hotel 3*.

Ziua 3 (Vineri, 8 septembrie): Mic dejun. Timp liber în Istanbul sau Excursie optionala la Bursa( 50 EURO) / persoana. Ne îndreptăm spre Bursa, prima capitală a Imperiului Otoman, astâzi al patrulea oraș al Turciei, după Istanbul, Ankara și Izmir. Bursa este numită de multe ori „Bursa verde” – Yeşil Bursa, datorită frumoaselor parcuri cu vegetație aflate pe întinderea orașului, precum și datorită pădurilor vaste care se întind în afara orașului. Vom vizita Marea Moschee sau Ulu Camii – se află în centrul orașului Bursa și este prima moschee otomană cu cupole multiple, Mormântul Verde sau Yesil Türbesi se află în fața Moscheii Verzi, pe un plan mai ridicat și este Mausoleul lui Mahomed I. După aceste obiective ne vom plimba prin Bazarul Acoperit, în care puteți găsi cadouri grozave, îmbrăcăminte din piele și mătase de înaltă calitate. Poposim și în satul Cumalikizik. Acesta aparține perioadei de întemeiere a imperiului otoman și încă emană farmecul și grația de altădata. În 2014, Cumalikizik a fost adăugat pe lista patrimoniului mondial de către UNESCO. Ne bucurăm de atmosfera parcă de poveste a satului, ii admirăm clădirile rustice, străzile pietruite, împrejurimile naturale superbe și ne bucurăm de oamenii săi primitori. Putem cumpăra de aici gemuri de casă, îmbrăcăminte tricotată și suveniruri artizanale. Cu siguranță, scurta noastră călătorie în acest loc delicat va fi una memorabilă. Întoarcere seara la Istanbul. Cazare în Istanbul, hotel 3*.

Ziua 4 (Sâmbătă, 9 septembrie ): Mic dejun. Dupa micul dejun vom participa la o degustare de dulciuri, baclavale, ceaiuri și alte specialități turcești la un magazin cu dulciuri și suveniruri. Participare la o prezentare de modă cu haine de piele și blănuri de cea mai bună calitate. BONUSTUR ECUMENIC: Vom vizita Patriarhia Ecumenică cu Biserica Sf. Gheorghe – unde se află moaștele Sf. Grigorie Teologul, Sf. Ioan Gură de Aur, Sfintei Solomoni, Sfintei Eufimia și ale Sfintei Teofana. și Biserica Vlaherne. Timp liber pentru cumpărături. Cazare în Istanbul, hotel 3*

Ziua 5 (Duminică, 10 septembrie ): Mic dejun. Plecare la ora 7.45 spre țară pe traseul Istanbul – Derekoy – Burgas – Varna – Constanța – Tulcea. Sosire în țară în funcție de traficul auto și de formalitățile vamale.

 Programul complet - oferta turistica dar si toate informatiile le gasiti aici : apasati click)

Despre  Noi

- oferte complete la preţuri competitive,
- pachete de servicii turistice cu avion sau autocar,
- circuite turistice, pachete turistice pentru seniori,
- transport persoane intern si international
- rezervări hoteliere în întreaga lume;
- rezervarea și emiterea biletelor de avion pe rute interne şi internaţionale;
- consultanţă de călătorie 24/7;
- excursii si tabere scolare
- consilieri in turism ce va pot personaliza vacantele pe placul dvs;
- încheierea asigurărilor medicale de călătorie în străinătate;
- emiterea biletelor de odihnă şi tratament în ţară;
Va mulțumim pentru încredere și vă așteptăm oricând cu drag!

Utile