Data : 6 – 8 septembrie 2024
Itinerar :
Ziua 1 (Vineri, 6 septembrie): Plecăm din Tulcea la ora 5.00 și din Constanța la ora 7.00. Plecăm către Râșnov, unde vom vizita distileria Pălincăria Transilvania, un loc mândru al Ardealului, unde se produce cea mai faimoasă băutură a regiunii – pălinca. Aici, la Pălincăria Transilvania, toate preferințele sunt satisfăcute, având o varietate mare de sortimente de pălincă maturate tradițional în butoaie de stejar. Putem participa la o degustare (contra cost), pentru a ne bucura de o experiență inedită și memorabilă. In drumul nostru întâlnind obiective turistice, sate pitorești, creste impresionante ale munților Craiului și numeroase opțiuni de popas în mijlocul naturii. Cazare în zonă, hotel/pensiune 2/3*.
Ziua 2 (Sâmbătă, 7 septembrie): După micul dejun, vom începe urcușul pe Transalpina, cea mai înaltă șosea din România. Punctul ei maxim este în Pasul Urdele, la 2145 de metri altitudine. Cu o lungime totală de 148 de kilometri, șoseaua leagă localitățile Novaci și Sebeș și traversează patru județe – Gorj, Vâlcea, Sibiu și Alba – străbătând Munții Parâng de la sud la nord. Ne vom opri și la Stâna Ștefanu pentru o masă în natură, unde vom savura tocăniță de oaie sau vițel, mămăligă cu brânză și smântână (MBS), cârnați și murături. Vom vizita Mânăstirea Oașa – un loc deosebit de liniște și spiritualitate, mănăstirea este situată în inima munților, la o distanță semnificativă de orice așezare umană, ceea ce îi conferă un farmec aparte. Înconjurată de păduri dese, văi adânci și ape limpezi, mănăstirea oferă o atmosferă de pace și contemplare, perfectă pentru cei care caută să se deconecteze de agitația cotidiană și să se apropie de natură și spiritualitate. După ce parcurgem Transalpina, vom continua cu o vizită subterană la Peștera Polovragi. Aceasta este o peșteră caldă și umedă, cu o temperatură constantă de 9 grade și o umiditate medie de 90%. Este bogată în carbonat de calciu, bioxid de siliciu și oxid de fier. Peștera are în jur de 30 de kilometri de galerii, din care doar 10 kilometri au fost explorați. Este ascunsă în Cheile Oltețului, unele dintre cele mai înguste canioane din Europa, și de Munții Parâng, la peste 650 de metri altitudine. Continuăm cu încă o explorare subterană, de această dată la Peștera Muierii, una dintre cele mai renumite și vizitate peșteri din România. Aceasta impresionează nu doar prin formațiunile spectaculoase din interior, ci și prin relicvele descoperite aici. Cazare în zonă, hotel/pensiune
2**.
Ziua 3 (Duminică, 8 septembrie): Mic dejun. Începem ziua cu Sfânta Mănăstire Bistrița – ctitorită de boierii Craiovești, mănăstirea are hramul Adormirea Maicii Domnului și adăpostește moaștele Sf. Cuvios Grigorie Decapolitul. După ce ne închinăm vom vizita Orașul Horezu; este cunoscut ca centru etnografic și ca un vechi centru de ceramică populară – Ceramica de Horezu. Din punct de vedere al ocupațiilor tradiționale, Horezu este cunoscut ca zonă de practicare a pomiculturii, creșterea animalelor, olăritului, exploatarea și prelucrarea lemnului. Vom vizita centrele de olărit, iar cei care dorim putem să facem și cumpărături Continuam cu Salina Ocnele Mari. Aceasta este amenajată la 226 de metri față de nivelul mării iar parcul are o biserică, un muzeu, restaurant, magazine de suveniruri, baruri, un teren de fotbal, de baschet, de tenis, masă de biliard, locuri de joacă pentru copii. După aceste zile de bucurie și liniște sufletească, încărcați de amintiri frumoase, ne întoarcem spre Tulcea și spre Constanța. Vom ajunge seara, în funcție de condițiile de trafic.
Programul complet - oferta turistica dar si toate informațiile le găsiți aici : apăsați click)